torstai 1. syyskuuta 2011

Parlez-vous francais?

Joo, ton otsikon pitäis tarkottaa, että puhutteko ranskaa? mutta en oo nyt ihan varma.. :) Määhän siis oon lähössä Ranskaan, mutta ikinä en oo ranskaa opiskellu. Nyt au pair -vuoden aikana haluaisin ainaki kovasti oppia kielen, mutta vähän arveluttaa, ku ranska ei kuitenkaan oo mikään maailman helpoin kieli... Perheessä kuitenki tuun puhumaan lapsille englantia, vanhempien toivomuksesta, ja perheen äiti ainaki osaa myös hyvin enkkua, nii siinä suhteessa toi ranskan kieli ei kuitenkaan stressaa. Ja perhe halusikin au pairin, joka ei osaa ranskaa, jotta lapsetki sitte "joutuis" puhumaan englantia, ku ne tietää, että au pair ei osaa ranskaa. :)


Sen verran intoo mulla kuitenki jo on, että oon nyt loppukesästä opetellu itsenäisesti jotain juttuja ton Kuuntele ja opi ranskaa -cd-paketin avulla. Siinä opiskellaan silleen, että kuunnellaan cd:tä ja toistetaan aina monta kertaa kaikki mitä siellä opetetaan. Samalla voi kattoo tosta vihkosesta, jossa on kirjotettuna keskeisimpiä asioita ja fraaseja. Mun mielestä tuo on ollu ihan hyvä, ja jotain lauseita jää päähän ihan itsestään ja sitte niitä vaan toistelee itsekseen ku ne pyörii päässä. :D Oon oppinu ainaki numerot ja viikonpäivät ja kaikki tervehdykset ja jotain ruokia ja juomia. Harmi vaan ku en päässy ihan loppuun asti tota "kurssia", ku piti jo palauttaa tuo systeemi kirjastoon. Toivottavasti mulla nyt kuitenki on ainaki jotain pohjaa, ku sitte alotan Ranskassa kielikurssin. :) Tossa alla on sitte lukion B3-ranskan eka kirja, jonka ostin ja otan sitte mukaan.

Eilen taas hoidin pari asiaa, jotka halusin saada hoidettua ennen lähtöä: Kävin parturissa, sekä tapaamassa viulunsoitonopettajaani. Tänään olin kaupungilla tekemässä vielä viimisiä hankintoja. Piti ostaa kuulokkeet, paristoja, alusvaatteita, maitohappobakteereja, puhdistusaineita, salmiakkia&suklaata, nomination pala... Joo okei, ehkä noita kahta viimistä ei ois mitenkään pitäny... :)

a piece of Finland.. just joo. :) en oo varmaan ikinä ostanu noin paljon karkkia yhellä kertaa, paitsi ehkä joskus lentokentällä, mutta eihän nuo kaikki oo mulle!!

Mutta nyt pitää alottaa pakkaaminen, ihan oikeesti! Matkalaukku on vieläki ihan tyhjänä, kun en oo vaan ehtiny alottaa! No, seuraavat 2 päivää omistetaanki sitte pakkamiselle ja pyykin pesulle. Au revoir!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti