perjantai 14. lokakuuta 2011

Tiddididdidiii

Niin on taas viikko vierähtäny, eikä uutta postausta oo ilmestyny. Nyt pakotin itteni kirjottaan tänne, kun yleensä voisin kirjottaa illalla, mutta sitte monesti on niin myöhä, että haluan mennä nukkumaan. :) Kertoilempa vähän tästä kuluneesta viikosta.


Lauantaina vietin lähes koko päivän keskustassa latvialaisen au pairin M:n kanssa. Me käveltiin ympäri kaupunkia monta tuntia ja juteltiin paljon. :) Sää oli tollanen, niinku kuvasta näkyy: harmaa, kylmä ja sateinen. Illalla meillä oli bosnialainen ystäväpariskunta dinnerillä ja dinner oli tänään ranskalaiseen tyyliin. Eli ekaks aperitiivit, samppanjaa ja jotain pieniä suolasia snacksejä, tokaks pääruoka, perunoita ja lihaa, joka syötiin ranskalaiseen tyyliin punaisena, eli vähän raakana. Juomana punaviiniä. Sitten viinin kanssa juustoja ja VIHREÄ SALAATTI! Kyllä, Ranskassa on kuulemma tapana syödä vihreä salaatti ruoan jälkeen. Jälkiruokana meillä oli sitten, maljoihin laitettuna, hienonnettuja keksejä, fromage blancia (alsacelaista juustoa, joka on rakenteeltaan kuin jogurttia, maku aika mieto) ja mansikoita. Oli mukava ilta ja mulle oli kiva, kun ymmärsin keskustelusta kaiken, koska näiden ystävien kans kommunikoidaan englanniksi. :)

Sunnuntaina vietin päivän kotona, kävin vähän pyöräilemässä ja tein kaikkia omia juttuja. Viiden jälkeen lähin keskustaan, tapasin G:n, kierreltiin vähän ympäriinsä ja sitten tavattiin espanjalainen I, jonka G oli löytäny fb:n kautta. Mentiin syömään yhdessä Tarte flambéet.
Tää viikko on menny aika normisti, kai sitä niin voi sanoo. :) E:n kans on ollu vähän ongelmia läksyjen teon kans, se on ollu aika vaikee välillä saaha tekemään niitä. Se ei oo myöskään parina päivänä millään halunnu mennä suihkuun. Huokaus. Mulla on edelleen vähän nuha, mutta kyllä se päivä päivältä vähenee! Toivottavasti... Pitkään se on kyllä kestäny. Ärsyttää vähän, ku ei oo päässy urheileen, mutta toisaalta eipä oo tarvinu urheiluista stressata. :D

Keskiviikkona mulla oli aika pitkä (ja raskas) päivä, kun olin lasten kans aamusta kello yhteen päivällä, sitte E:n kans neljästä puoli seittemään ja sitte vielä babysittasin illalla. V oli jotenki surullisella mielellä tuona päivänä, aamun kuluessa se alko itkeen kahesti, ekaks siitä, kun se sai muka vähemmän muroja kun E ja sitten myöhemmin kylvyssä, kun joku juttu saippuan kans ei onnistunu..... :( Illalla niillä oli kauhee iltavilli ja ne oli aika vaikee saaha rauhottuun ja nukkumaan. Mutta tän päivän pituuden vuoksi S halus, että mä nukun seuraavan aamun ja skippaan mun aamun houseworkit ja sehän oli mukava yllätys. :) Torstai aamuna tätä ihmistä ei kuitenkaan väsyttäny tarpeeksi, joten se heräs jo seittemän aikoihin ja sitte vaan makoili sängyssä, siihen asti kun piti nousta, että kerkes ranskan tunnille. Oli kuitenki kiva aamu, kun sai nousta ja laittaa ittensä rauhassa. :)

Keskiviikkoiltana meille saapu myös vieras, herra F italiasta, yöpymään muutamaksi yöksi. Siitä johtuen sitten syötiin torstai-iltana yhdessä hiukan "juhlallisemmin". Ruokana oli bulgarialaista piirakkaa ja salaattia. S tekee tosi usein noita bulgarialaisia tai balkanilaisia ruokia ja mä rakastan niitä!! Niihin kuuluu paljon jogurttia, fetaa ja vihanneksia. Tässä nyt vähän kuvia torstai-illan ruoista, voin myöhemmin laitella kuvia muistakin ruoista, jos saan niitä otettua.

Piirakan valmistusta: taikina'papereiden' sisään laitettiin voita, juustoa ja purjoa.
'Paperit' rullattiin ja koottiin vuokaan piirakaksi.
Valmis piirakka, jolla on nimikin, jota en muista saati sitten osais kirjottaa.

Ja tässä bulgarialainen salaatti, jota meillä on tosi monesti. Nimen kans sama juttu, kun piirakankin kohdalla. :)

Joo-o, näihin ruokakuviin on hyvä lopetella ja kertoa, että tänään perjantaina on ollut kylmä, mutta tosi nätti ilma, aurinko on paistanu koko päivän! Oltiin lasten kans ulkona koulun jälkeen iltapäivällä, kun ne halus ajaa pyörillä. V:n ajo uudella pyörällä on vähän epävarmaa ja se kaatu useamman kerran. Pyörä kärsi, mutta poitsu ei pahemmin. :) Tänään babysittasin myös illan, mut se oli aika easy. Lapset oli tarpeeks väsyneitä, niin ne ei riehunu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti