lauantai 9. kesäkuuta 2012

Talviloma #5: Poitiers

Torstai-iltana saavuin Poitiersiin, jossa vietin sitten 3 yötä F:n luona. F oli viime vuoden erasmus-vaihdossa Oulun yliopistossa ja me olimme hänen kummiperheensä, joten tämä ystävyyssuhde on sieltä. ;) Olin aika väsynyt saapuessani, joten perjantaiaamuna oli kiva jäädä nukkumaan, kun F lähti töihin yliopistolle. Minä seurasin perässä puolenpäivän aikoihin ja syötiin lounas yliopistolla F:n kavereiden kanssa. Näin myös samalla hieman kampusaluetta. Sen jälkeen palattin F:n kanssa yliopistolta Poitiersin keskustaan ja kierreltiin vähän siellä ympäriinsä. Siellä näytti tältä:

Sitten pakattiin kimpsut ja kampsut F:n asunnolla, hypättiin autoon ja ajettiin käymään yhdellä luonnonsuojelualueella. Käveltiin vähän ja sitten ajettiin F:n vanhempien luo. Tapasin siis myös heidät ja puhuin niitten kans ranskaa! Syötiin illallinen ja sitten mentiin pikkuhiljaa nukkumaan.

luonnonsuojelualue
Lauantaina vietettiin koko päivä Futuroscope-teemapuistossa. Se on elokuvateemapuisto, eli "laitteet" oli erilaisia elokuvasaleja, joissa jokaisessa sitten katsottiin erilinen lyhytfilmi. Oli normaalia, 3D:tä ja sitten myös semmoisia, joissa penkit liikku elokuvan mukana ja kasvoille räisky vettä tai puhalsi tuuli. Oli siellä sitten myös muutama huvipuistolaite ja käytiin katomassa myös yks taikurishow. Illalla oli myös oma show, joka toteutettiin suihkulähteiden, valojen ja lasereiden avulla. Hieno!! Koko päivä meni ja oli kyllä mukavaa ja sen jälkeen oltiin arvatkaa mitä: väsyneitä. :) Sunnuntaiaamuna F vei mut junalle ja minä matkustin takaisin Strasbourgiin. Oli tosi mukava palata, vaikka se tuntui myös vähän oudolta. :) Ja oli myös kiva ja onnistunut reissu!No niin, talviloman raportti saatu päätökseen, eiköhän tuo ollut jo aikakin... :D Jatkoa blogijutuista seuraa, tai ainakin kovasti yritetään...

2 kommenttia: