torstai 7. kesäkuuta 2012

Talviloma #3: Blois

Tiistaina siirryin Orleansista Bloisiin. Saavuin Bloisin asemalle ja sain sieltä ohjeet, että turisti-info on keskustassa tossa ihan lyhyen kävelymatkan päässä. No, mä kuitenkin lähin ekaksi vähän niinkuin väärään suuntaan, eli en päässy keskustaan, vaan ympärillä oli jotain ihan muuta ei-niin-kaunista. Ajattelin, että mitä hittoa mä tänne oon tullu kaheksi yöksi! Mutta kyllä se keskusta ja turisti-info sitten löyty ja Blois oli aivan ihana pikkukaupunki!!






Bloisissakin apuna oli nuo kävelyreitit ja niitä kiertelinkin sitten ahkerasti. Ne oli merkitty teihinkin tuollaisilla "kilvillä". Mun reissu seuraili Pariisin jälkeen Loire-jokea ja sitä aluetta kutsutaan "Châteaux de la Loire" (Loiren linnat), sillä siellä on paljon linnoja. Vierailinkin sitten Bloisin linnassa:







Käveltyäni jalat puhki oli illalla ihana päästä kirjautumaan sisään hotelliin ja jättää kamat sinne. Hotelli oli La Renaissance, söpö, rauhallinen ja siisti ja edullinen. :) Koska sesonki ei ollu kiireisimmillään, sain huoneen, jossa oli oma wc ja suihku, vaikka maksoin huoneesta, jossa ei ois ollu kumpaakaan. :) 



Seuraavana päivänä tein retken Chambordiin katsomaan siellä olevaa linnaa. Linna oli aivan mahtava ja tuo retki oli ehdottomasti yksi matkan kohokohtia!








Siinäpä se aika Bloisissa sitten menikin ja seuraavana aamuna matka jatkui taas. Tässä vielä jotain kuvia:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti