lauantai 16. kesäkuuta 2012

Lyon & Genève


Saksassa vietetyn viikonlopun jälkeen oli vuorossa yksi normaali kouluviikko ja sitten alkoi lapsilla kahden viikon loma. Minä olin lasten kanssa kotona toisen viikon ke-pe, muuta siihen asti olin vapaa. Suuntasin siis heti ensimmäisen viikon maanantaina Lyoniin. Matka jännitti aika paljon etukäteen, sillä siellä couchsurffasin ekan kerran elämässäni!

Host löytyi helposti alle viikon varoitusajalla kyseisen sivuston kautta ja hän osoittautui tosi kivaksi tytöksi. Me tavattiin juna-asemalla saapuessani sinne maanantai-iltana ja käveltiin samantien hänen asunnolleen, johon jätin kamani. Loppuilta käveleskeltiin vähän kaupungissa ja juteltiin niitä näitä. Meillä oli kivaa yhdessä ja huomasin, että meidän kiinnostuksen kohteet ja mielipiteet asioista oli aika samanlaiset.Seuraavana päivänä me syötiin rauhassa aamupalaa ja mietittiin, että mitä me tehdään. Sitten lähdettiin ulos ja käveltiin koko päivä ympäri Lyonia. Näin oopperatalon, käytiin jossain erilaisessa kaupunginosassa, kiivettiin piiiiiiiiiitkät loputtomat portaat jonkun kukkulan päälle, jossa oli hieno kirkko ja näköalapaikka, josta oli hienot maisemat, näin vanhankaupungin, käytiin teellä kivassa kahvilassa ja käveltiin myös suuren kauniin puiston läpi. Sää ei ollu hirveen hyvä ja välillä aina satoi, mutta se ei haitannu. Illalla kokattiin yhdessä quenelleja, Lyonilaista perinneruokaa.

pääkatu

ooppera


suihkulähde oopperan edessä

se iso puisto

flamingoja


ravintolakatu
Näyttääkö nuo viimeisimän kuvaryppään kuvat (kahta ekaa lukuunottamatta) vähän kummallisilta? Jos näyttää niin se johtuu siitä, että ne on otettu kännykän kameralla, koska oikeesta loppu akku. :D


Keskiviikkona minä olin vaihtamassa maisemaa Sveitsin puolelle, mutta me käytiin kuitenkin hostin kanssa vielä Lyonin nykytaiteen museossa, jossa oli ihan hauska näyttely.

mac
Sitten minä hyppäsin junaan ja matkustin Geneveen, ilman tarkempia suunnitelmia. Olin yrittäny etsiä sieltäkin couchsurfing hostia, mutta ei tärpännyt. Niimpä eka ongelma sinne saapuessa oli yöpaikan löytäminen. Pyörin aikani juna-asemalla ja sitten suuntasin turisti-infoon. Kysyin yöpaikkaa yhdeksi-kahdeksi yöksi riippuen hinnasta. Kaikki hostellit ja hotellit oli Genevessä valitettavan täynnä ja halvin majoitus oli 134 frangia yöltä.. :S Joo, siinäpä sitten maksettiin se 134 frangia yhdestä yöstä aika hienossa hotellissa, koska halusin ehdottomasti viipyä Genevessä edes sen yhden yön. Ärsytti, mutta päätin sitten kuitenkin ottaa tilanteesta ilon irti ja mm. söin kaikki suklaat huoneesta ja otin kuuman kylvyn. :)Seuraavana aamuna herätin itteni aikasin, pakkasin tavarat, kirjauduin ulos hotellista ja suuntasin Geneven juna-asemalle, jonne jätin laukun säilytykseen. Sitten suuntasin tutkiskeleman kaupunkia ja ottamaan kuvia. Ja olihan siellä kaunista! Sveitsi on niiiin kaunis maa, mutta niiin kallis.. Kuitenkin se kaunein asia on luonto ja se on onneksi ihan ilmaista katsoa. Genevestäkin löyty luontoa ja se järvi ja sen takana näkyvät vuoret on jotain niiiin kaunista. 


Geneva lake
Ah niin ihanat vuoret.. <3

Ja mont Blanc, jossa mä oon käyny!! Harmi ettei sumun takia nähnyt tuon enempää.pallokirkko


Englantilainen puutarha

Geneven suihkulähde Jet d'eau

Keskustasta kauppojen luota..,

jossa myös pikaisesti pyörähdin.
Sitten oli aika ehtiä junaan ja suuntasin taas juna-asemalle. Koska en tienny, että kauan viivyn Genevessä, en ollu ostanu junalippua sieltä Strasbourgiin etukäteen Ranskan puolelta. Genevestä ostetut liput ois taas tullu hirveen kalliiksi, joten päätin mennä takaisin Lyonin kautta. Matkustin siis sinne ja ostin lipun Strasbourgiin. Kaipa mä ainakin vähän säästin.. Vietin jonkun aikaa ostoskeskuksessa aseman lähellä ja sitten hyppäsin junaan, joka vei mut Strasbourgiin. Perillä olin puolenyön aikaan, tosi väsyneenä. Siinäpä oli mun kevään isompi reissu, rahaa ainakin meni, mutta koin monia uusia asioita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti