torstai 12. huhtikuuta 2012

Pâques 2012

Mulla oli kyllä mukava pääsiäinen. Erilainen mitä yleensä, mutta se nyt on ehkä ihan odotettavaa ja toivottavaakin. Nyt vietin sitä ranskalaiseen sekä bulgarialaiseen tyyliin. :) Pääsiäinen alkoi mun kohdalla kiirastorstai-iltana, kun suuntasin M:n ja Ainon kans elokuviin katsomaan Titanic 3D:n. :) Leffa loppu joskus 23:50 ja olin nukkumassa n. 01:30. Seuraavana aamuna sitten pirteänä ylös 06:30 ja rautatieasemalle, kun lähdettiin M:n ja Ainon kans Nancyyn.

Pitkäperjantaita vietettiin sitten Nancyssa Lorrainen régionissa. Nyt tulee yks outous Ranskasta: Pitkäperjantai on yleinen vapaa-päivä vain Alsacessa (jossa siis Strasbourg sijaitsee)! Nancyssakin oli siis kaupat auki ja meidän aika kului siellä käveleskellen, shoppaillen ja kahvilla istuen. Kaupunki oli nätti ja minä löysin halvalla kauniit kengät. :)


Poikettiin aivan ihanaan kauppahalliin..

..jonka pääsiäissuklaavalikoima oli aika runsas. :)Katedraali


Place StanislasParc de la Pépinière,

kaunis puisto..

jossa oli pinkki puu! :D
Palattiin Nancysta kuuden maissa, jotta Aino kerkesi omiin menoihinsa ja minä kotiin babysittaamaan. Ilta oli tosi helppo lasten osalta ja oli kiva vaan rentoutua vuorokauden rundin jälkeen. :)

keskustasta löytyi yks markkinakoju.. vähän vähemmän mitä joulunaikaan :D
Lauantai oli melkolailla kuten lauantait yleensä. Lapsilla oli harrastukset ja perheellä joitain menoja. Minä lähdin viettämään päivääni kaupungille. Kiertelin kaupoissa, sovittelin paljon vaatteita, ostin yhden vaatekappaleen, söin Brezelin, kävin teellä ja luin kirjaa ja ostin vähän pieniä suklaamunia. Kuudelta suuntasin kotiin, jonne perhekin saapui ihan mun jälkeen. Sitten värjättiin pääsiäismunia ja sen jälkeen suunnattiin ravintolaan syömään hostisän siskon M:n ja sen miehen J-M:n sekä joidenkin muidenkin sukulaisten kanssa.

Sunnuntaina syötiin pääsiäisen aamupala, johon kuului kananmuna ja yhdenlaista briochea. (Brioche on ranskalinen leivonnainen, vähän niin kuin pullaleeta, mutta rakenne on höttöisempi, josettetiedä.) Tämä on kuulemma perinne Bulgariassa. Lisäksi pääsiäisen aikaan täällä on leipomoissa pääsiäislampaita, jotka on siis lampaanmuotoisia makeita kuivakakkuja. Niitäkin meillä on ollut. Kananmunien kanssa tehdään taistelu, eli jokaisella on oma kananmuna ja niitä lyödään yhteen toisten kanssa. Se, jonka munasta säilyy ehjänä jompi kumpi pää, voittaa. Arvatkaa kuka voitti? Minä!

Salaatit

Katettu pöytä, näättekö mun paikalla olevan suklaapupun?
Jälkkärit; Charlotte aux fraises & tarte au carambar
Suklaan etsintää..

..ja löydäntää..

..ja vielä lisää
Tuossa kaikki pääsiäispupun tuoma suklaa, ei ehkä näy kuvassa kovin selvästi, mutta sitä oli PALJON.

Aamupäivällä valmisteltiin myös koko perheen voimin pääsiäsateriaa ja siivottiin myös. Samalla lammas paistui uunissa. M ja J-M saapuivat pääsiäislounaalle ja sitä sitten nautiskeltiin ajan kanssa. Oli kananmunataistelu (voitin taas! :D), viiniä, bulgarialaista salaattia, lammasta, papuja, porkkanoita, vihersalaattia, juustoja ja jälkiruoaksi kahdenlaista kakkua. Pääsiäspupu oli käynyt myös ja piilottanut puutarhaan paaaaaaaaljon suklaata. Täällä perinne nimittäin on, että suklaamunat on puutarhassa.
Syönnin jälkeen ajettiin M:n ja J-M:n luo Rottelsheimiin, ja käytiin siellä "ruoansulattelukävelyllä" ranskalaiseen tyyliin. (Tai mun mielestä se ainakin on ranskalainen tapa. :D)

kävelyn maisema Rottelsheimissa
Omenatarhaa
käytiin moikkaamassa myös näitä kavereita, muistatteko postauksen  01/10/2011?  vähän sitä ympyränsulkeutumismeininkiä taas ilmassa...
Myöhemmin lähdin myös lasten ja J-M:n kans kävelylle, kun lapset halus mennä keräämään saksanpähkinöitä ja syöttään aasille ja vuohelle maissintähkiä.

Maanantaina meillä oli lounaalla puolestaan meidän kreikkalaiset naapurit. Mietin ensin, että lähtisinkö johonki päiväksi, mutta halusin kuitenkin tavata nämä naapurit näin kunnolla ja eikä hyvää ateriaakaan haluttanut missata. Lisäksi satoi, joten oli ihan hyvä vaan pysyä kotona. :) Oli taas kananmunataistelu (tällä kertaa en voittanu) ja menuna kreikkalaisia filotaikinanyyttejä, salaattia, lammasta, porkkanoita, turkkilaisia kapriksia (taimitänenyton), viiniä, lämmintä salaattia (jossa on papuja, herneitä ja sen semmoista) ja jälkiruoaksi kakkuja. :) Nam nam, hyvää oli, mut täytyy kyllä mainita, että kreikkalaisiin verrattuna ranskalaiset on hiljasia. :D Vieraat lähti jo kolmen jälkeen ja minä käytin iltapäiväni TÄMÄN BLOGIN päivittämiseen. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti