lauantai 24. maaliskuuta 2012

Talviloma #1: Pariisi

No niin, tästä lähtee kertomus mun reissusta jonka tein talvilomalla.

Strasbourgin juna-asema ja matkallelähtöfiilis ;)
Reissu siis starttasi pe iltapäivänä junamatkalla Pariisiin. Olin perillä kuuden aikoihin ja pienen metromatkan jälkeen tapasin Elsin ja Annan, jotka olivat saapuneet jo aikaisemmin ja vastaanottaneet hotellihuoneemme. Hengailtiin jonkun aikaa hotellilla ja sitten lähdettiin viettämään iltaa keskustaan. Iltaan kuului pari irkkupubia, etanoita, iso croque monsieur (=eräänlainen leipä josettetiedä), ilmainen ruusu ja magners, joka on parasta siideriä!Lauantaina herättiin reippaasti 8 aikoihin, syötiin aamiainen hotellilla ja suunnattiin metrolla Montmartren kaupunginosaan tapaamispaikalle, josta lähti ilmainen kävelykierros tuolla Montmartressa. Nättiä oli ja ihan kiinnostavia juttuja tuli kuultua.

Moulin Rouge


Dalida-patsas


Säät eivät suosineet, sumuinen näköala Sacre Coerin kirkolta.

Kierroksen jälkeen mentiin lounaalle kivaan kahvila-ravintolaan, jossa Elsi sai myös ladattua kameransa akun. Siellä sitten vierähtikin jokunen tovi, mutta ruoka oli hyvää!

Lunchbreikin jälkeen siirryyttin Champs-Elyseelle ja nähtiin tämä:

Arc de triomphe
Pakollisten valokuvien jälkeen käveltiin Champs-Elyseetä jonkinmoinen matka ja piipahdettiin joissakin kaupoissa aina välillä.

mm. täällä ;)


Illansuussa yksien happy hour -drinkkien jälkeen palattiin hotellille lepäämään ja valmistautumaan iltaan. Suomalainen au pair Salla Pariisista lähti näyttämään meille Pariisin yötä. Syötiin ensin kiinalaisessa 3:n ruokalajin ateria ja sitten päästiin australian bar:iin, jossa oli ainaki kuuma ja paaaaaaaaljon ihmisiä.

ainoa kuva meidän yöstä :P

Sunnuntaina päästiin liikkeelle joskus puolen päivän aikoihin ja päätettiin skipata aamiainen ja mennä suoraan lounaalle, olihan lounasaika. Löydettiin kiva italialainen ravintola, jossa syötiin taas 3:n ruokalajin menu à 15€ (muistaakseni). Sitten suunnattiin Louvreen.

Jono näytti pitkältä, mutta se liikkui nopeasti ja me jonotettiin sisään n. 7 minsaa. Museo on hieno ja ISO, portaita kiivetessä alko jo väsymys tuntua. Tärkeintä oli tietysti nähdä Mona Lisa ja ainakin mulle oli hieno kokemus kävellä museon käytäviä pitkin katsomaan tätä legendaarista maalausta, ja sitten viimein nähdä se. Ja itseasiassa mulle tuon maalauksen koko oli positiivinen yllätys, sillä olin puheiden perusteella kuvitellut sen vielä pienemmäksi. :) 
Louvresta tallusteltiin vesisateessa katsomaan vielä pari pakollista turistinähtävyyttä, eli - arvaatte varmaan - Notre-Damen katedraali ja Eiffeltorni.


kahvitauko avec chocolate chaud et crêpes :PJa niin oli sitten Pariisin viikonloppu pulkassa. Tosi kivaa oli, kiitos siitä Elsi ja Anna! Pariisi oli kyllä Pariisi, mutta kuten varmaan voitte huomata, en mä sen ihanuutta mitenkään hehkuta. En siis rakastunu tuohon kaupunkiin, mutta uskon, että säällä oli suuri vaikutus. Sumuista tai vesisadetta ja kylmä, onko mikään kaupunki kiva silloin?? Mutta Pariisilla on toinen mahdollisuus, sillä toukokuussa pääsen viettämään sinne pitkän viikonlopun M:n kanssa! Siihen asti au revoir!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti