torstai 9. helmikuuta 2012

Kehl

Tein tässä yhtenä lauantaina ulkomaanmatkan tohon Saksan puolelle Kehlin kaupunkiin. Kehlhän sijaitsee tossa ihan vieressä Reinin toisella puolella ja sinne pääsee näillä Strasbourgin busseilla aika helposti. Kävin siellä ennen joulua ostamassa junaliput Frankfurttiin ja takas, mutta nyt vasta oikeesti löysin tuon kaupungin! Siksi se ansaitsee oman postauksensa.


Ensisilmäys Kehlistä ei ole kovin vaikuttava. Tämä Ranskan puoli ennen rajaa, jonka läpi bussit ajaa, on suorastaan rumaa aluetta: huonostihoidettuja taloja, likaista, mutaista ja ankeata... Sitten kun pääsee sillan yli Kehliin, ei sekään näky heti sykäytä. Mutta sitten kun kävelee syvemmälle pieneen kaupunkiin, sieltä paljastuu ihan kivoja taloja, siisti keskusta, hieno kirkkoaukio ja kivoja kauppoja sekä ainakin yks hieno jätskibaari/kahvila. :)

ostoskeskus

Kehlin kirkko ja kirkkoaukeaMulla oli tarkoitus mennä Kehliin katteleen alennusmyyntejä, kun Saksassa kerran on halvempaa shoppailla, mutta siellä ne alet oli jo aikalailla ohi. Kyllä jotain vielä löyty ja teinkin muutamia kivoja löytöjä. :) Kiertelin siis ostoskeskuksen ja sen jälkeen vähän muitakin kauppoja. Sitten kävelin Reinin vartta kävelysillalle (Passerelle des deux rives  josnytosasinkirjottaaoikein), jonka ylitettyäni olin takaisin Ranskassa. Tuossa molemminpuolin Reiniä on siis semmonen Jardin des deux rives eli "kahden puolen puutarha", joka on semmosta hieman puistomaista aluetta, isoja nurmialueita jne. Oli tosikivan näköstä näin talvellakin, joten kesällä olis varmaan tosi kiva viettää aikaa tuolla. :)

Ihan kivalta se Rein täälläkin näyttää :)
Kehlistä palasin bussilla, joka oli ihan hullun täynnä, en oo ikinä vielä ollu niin täydessä bussissa! Vielä pysähys Rivetoilessa ja sitten kotiin kattoon taitoluistelun em kisoja, jotka siis katsoin ihan normaalisti Ranskan eurosportilta. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti