maanantai 13. helmikuuta 2012

Live, love, laugh

Ois varmaan aika taas kirjotella tänne kuulumisia, kun viimisestä kahdesta viikosta en oo kirjottanu tänne mitään. Nuo pari viikkoa oon ollu aika kiireinen (taas kerran ;) ), nii eihän sitä sillon bloggaamaan kerkee.. Nyt en oikeen tiiä mistä alottaisin, ehkä tästä kuluneesta vikonlopusta.


Lauantaina tapasin latvialaisen M:n ja sen ranskantuntikaverin puolalaisen A:n ja me mentiin luistelemaan Icebergiin. :) Nyt oon saanu jo 2 henkilöä, jotka ei oo hirveesti luistimilla elämässään ollu, tykästymään luisteluun ja opetettua niille jotain (= peruspotkuja :D)! Luistelun jälkeen jatkettiin M:n kans Rivetoilen ostoskeskukseen ostamaan nopeesti vähän syötävää ja sen jälkeen siirryttiin ciné citéen elokuviin katsomaan Miehet jotka vihaavat naisia -hollywoodversio, ranskaksi nimi hienosti Millenium: Les hommes qui n'aiment pas les femmes. :) Katottiin siis kuitenkin englanninkielinen ranskaksi tekstitetty versio. Mun mielestä ei ollu niin hyvä, kuin ruotsalainen leffa, mutta ihan hyvä kuitenkin.Eilen vietettiin M:n kans lazy Sunday eka kiertelemällä tuossa Orangerie-puistossa ihmetellen sen eläimiä, esim. noita haikaroita ja kenguruita! Puistossa oli tosi nättiä, aurinko paisto ja lampi oli jäässä. Me syötiin paahdettuja kastanjoita (oli hyviä) ja sitten meille tuli kylmä, niin lähdettiin pois.minä ja kastanjatötterö

pitäskö mennä luisteleen tonne?

Puiston jälkeen päätettiin vaan istua raitiovaunussa E sen päätepysäkille asti. Matkattiin siis Baggerseelle, josta löyty ostoskeskus, jonka syömäpaikka, semmonen pikaruokala oli auki. Mentiin siis sinne, kaakao & kakkupala 3€, Strasbourgissa saa ehkä kaakaon tolla hinnalla. (: Sitte matkattiin takasin ja minä suuntasin kotiin ja M asemalle odottelemaan junaa.


Sitten mä vaikka voisin vähän kertoo tästä säästä täällä, se on nimittäin ollu talvinen! Lunta on sadellu aina joskus ja ilma on ollu KYLMÄ. Siis oikeesti pakkasta on ollu öisin jopa yli -10 ja päivisinkin jotain -7 ja lisäksi kylmä tuuli, ajoittain kova sellainen. Hrrrrr! Palellu on, ulkona ja sisällä, kun eihän näitä taloja oo suunniteltu tämmöseen kylmyyteen. Meillä etenkin alakerta on ollu tosi kylmä, yläkerta on ihan ok ja mun oman huoneen sain lämpimäksi, kun käänsin patteria vähän isommalle. Tämä on kuulemma poikkeuksellista täällä ja ihmiset on vähän kauhuissaan, mutta ei niin kauhuissaan, kun ne vois olla. Ei pitäis kestää kauan ja nyt tälle viikolle on luvattu kuulemma lumisadetta. Ja nyt te siellä Suomessa kuitenki sanotte että joo joo, täällä on ollu -30 vaikka kuinka kauan, joo tiiän, mutta silti täällä on ollu ihan sairaan kylmä ja mua ei todellakaan haittais jos se loppuis nyt, eikä enää tulis. Onhan se toisaalta ihan kiva, että saatiin vähän talveakin tänne, mutta mä oon nyt Ranskassa, jossa ei tarvis olla Suomi-ilmoja.


you see? snow

käytiin kattoon joutsenia lasten kans tossa lähellä
Mitä sit normaalista arjesta, niin tosiaan viimeistä edellisen viikon olin aika kiireinen. Maanantai-iltana laitoin lapset nukkumaan, kun vanhemmilla oli menoa, tiistai iltana meille tuli E:n sisko ja sen tytär raclette illalliselle, kun niillä oli se pannusysteemi, joka tarvitaan racletten syömiseen. Ei tullu otettua mitään kuvia, nii jos haluatte tietää tarkemmin, googlettakaa. (Tai sit mä voin esitellä tarkemmin, jos syön toisen kerran.) :) Keskiviikkona mun oli aluksi tarkotus taas vahtia lapsia, mutta sitte S kerto, että E tuleeki kotiin. E sitte soitti, että se tulee vähän myöhemmin, että jos mä voin olla lasten kans siihen asti ja se sitte laittaa ne nukkumaan. Oli siis ihan kiva lastenvahtimisilta, ilman sitä vaikeinta osuutta, eli liian pirteiden lasten nukkumaanlaittoa. :D Me katottiin mun joululomakuvat, kun ne halus nähä ne ja pelattiin afrikan tähteä. Torstaina minä pääsin illalla oopperaan! S:n työpaikalla niillä on semmonen systeemi, että jos jollakin on lippu johonkin oopperaan tai vastaavaan, mutta tämä henkilö ei itse pääse, niin se laittaa viestin kaikille, että täällä ois lippu ja sitte kaikki tietenki yrittää saada sen. :D S soitti mulle iltapäivällä ja kysy haluaisinko mä mennä ja mähän tietenki halusin, ku tommosesta kulttuuririennosta oli kyse ja vielä ilmaseksi pääsis. S sitten myös sai sen lipun mulle ja minä vietin torstai-iltani Strasbourgin oopperassa katsomassa Kat'a Kabanovan, joka oli kyllä ihan tasokas ooppera.


Perjantaina iltapäivällä perhe lähti viikonlopuksi Pariisiin ja kävin viemässä S:n ja lapset (E oli menny jo edeltä) Garelle meidän autolla. Kotiinpääsy sieltä yksin ei sitte ollukkaan niin yksinkertasta, mutta ei siitä sen enempää, pääsin kotiin ehjänä ehjällä autolla. :) Vietin perjantai iltapäivän ja illan Rivetoilessa shoppailemassa, tulin kotiin, kävin suihkussa ja kokkailin vähän itelle ja menin nukkumaan. Lauantaina kävin aamulla vähän ulkoilemassa siten, että tein pikavisiitin Les Hallesille (ostoskeskus) ja ostin uuden pipon, joka peittää korvat kunnolla. Oon muuten ostanu nyt 2 uutta pipoa ja yhdet käsineet ihan noiden säiden takia, ei nimittäin Suomesta tullu hirveesti talvitamineita otettua mukaan. Illalla juhlittiin sitten Elsin synttäreitä!
Meitä oli liikkeellä 4 suomalaista: minä, Elsi, Aino ja  Elsin kaveri Anna Baselista + yks hongkongilainen au pair, joka tavattiin nyt ensimmäistä kertaa. Syötiin eka tarte flambéeta yhdessä ravintolassa ja sitte jatkettiin matkaa Berthomiin, josta toi ylin kuva on. Tykkään tuosta paikasta tosi paljon, se on tommonen kivan tunnelmallinen. Sitten mentiin vielä Le Waikikiin, jossa sitten istuskeltiin muutama tunti. Ilma oli tosi kylmä ja minä olin liikkeellä pyörällä, oli vähän jäässä, kun pääsin kotiin sillon yöllä. :)


 
Sunnuntaina tavattiin vielä suomalaisten voimin ja käytiin Tomi Ungerer -museossa ja tuossa kuvassa näkyvässä rakennuksessa, eli rakkaassa Strasbourgin katedraalissa. :) Koska oli kuukauden ensimmäinen sunnuntai, kaikki museot ja myös katedraaliin kiipeäminen oli ilmaisia, kiivettiin siis tuonne ylös. Sitten suunnattiin garelle ja hyvästeltiin eka Anna ja n. tunnin päästä Elsi. Oli kiva viettää aikaa tolleen välillä ihan vaan suomiseurassa ja puhua pelkästään suomea. :)Viime viikko meni flunssassa ollessa ja pientä draamaa oli myös ilmassa. Elsi joutuu lähteen sen perheestä ennemmin kun piti, meillä vaihtuu siivooja, pikku E oli keskiviikon mahakivussa ja se kävi lääkärissäki... Vaikka oon ollu nyt lomalla ranskantunneilta (kun meidän opettaja on poissa), en oo hirveesti ehtiny mitään blogeja päivittelemään tai mitään muutakaan sellaista. Kuitenki oon usein huomannu ajattelevani kuinka tykkään tästä au pairin työstä täällä - tietenki se ajatus on sitte saattanu muuttua, kun lapset on ollu hankalia ja niin edelleen. (: Afrikan tähteä ollaan lasten kans pelattu aika paljon. Viime kerroista onki aikaa, ne oli nimittäin sillon syksyllä ku olin just saapunut tänne ja tuonu sen pelin niille. Huomasin kyllä miten erilaista se oli nyt kun sillon ekalla viikolla. Syksyllä mä olin aika varovainen lasten kans ja välillä vähän sovelsin sääntöjä, että lapsilla ois kiva peli, mutta nyt oon vaan sanonu että 'this is the game' ja 'c'est la vie', jos ei onni suosi. Lasten, etenki V:n englanti on kehittyny paljon syksystä ja nyt pystytään paljon enemmän keskustelemaan ja väittelemään pelin kuluessa. Nyt niille voi myös paremmin selittää sääntöjä, esim. sen, että jos afrikan tähti löytyy ihan läheltä tangieria tai cairoa ja sitte sen saa nopeesti vietyä jompaankumpaan, nii voittaa pelin, ilman käymistä Afrikan eteläkärjessä. V: ' you have to do all the way! ' :) Ja mua ei oo harmittanu yhtään lasten puolesta, vaikka mä oon voittanu melkein joka kerta, ku ollaan pelattu, haha. :DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti