sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Viikonloppu syksyisessä Baselissa

Perjantaina 11.11. lähdin 9.51 junalla Baseliin. Vietin 3 päivää kävellen ympäriinsä kartan kanssa, ihastellen kaunista Baselia, katsellen nähtävyyksiä, ottaen paljon valokuvia, käyden kahdessa museossa ja hengaillen Herbst messeillä, jotka oli siellä viimeistä viikonloppua. Yövyin 2 yötä Basel youth hostellissa, joka oli tosi siisti ja tasokas hostelli. Hinta oli aika korkea, mutta siihen sisältyi aamiainen ja lippu julkiseen liikenteeseen kaikkien kolmen päivän ajaksi. Nautin vapaudesta ja siitä, kun olin yksin, niin sain thedä mitä huvittaa milloin huvittaa. :) Perjantaina palasin Strasbourgiin 17.32 ja tuntui ihan kivalta tulla takaisin tuttuun kaupunkiin. :) Junamatkahan kesti yhteen suuntaan 1h 20min, joka on suomalaiselle jotain ihan huikeeta: noin vähässä ajassa pääsee toiseen maahan ja vielä sellaiseen kaupunkiin kuin Basel! Jospa tää munkin matkustaminen täällä nyt alkais, kun oon ensimmäisen reissun saanut tehtyä. ;)

Tässä kuvia mun matkasta:


Ja loppuun pitää vielä kertoa, että Baselissahan sain puhua saksaa ja huomasin, että esim. ostotilanteissa ne sanat tulee ranskaksi. :D Ja kun ihmiset puhu mulle saksaa niin ymmärsin ja pystyin kommunikoimaan, mutta vaan jos ne puhu oikeesti saksaa. Nimittäin siitä Sveitsin murteesta tai mikä nyt onkaan, en ymmärtänyt yhtään mitään. ;D 

2 kommenttia:

  1. Hei paljonko makso siis toi yöpyminen youth hostellissa? :) Asun siis itse täällä Baselissa ja oon törmänny kyseiseen paikkaan, mutta ei oo mitään hajua hinnastosta.

    VastaaPoista
  2. Hei, mulla makso 2 yötä 98.60 CHF, olin semmosessa neljän hengen huoneessa. Varasin hostelworld.com:n kautta, nii sieltä ainaki löytyy hinnat ja kaikki. :)

    VastaaPoista