sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Paluu arkeen

Paluu normaaliin elämään reissun jälkeen sujui ihan hyvin, mutta tuntui jotenkin tosi oudolta. Vanhemmat oli tosi kiireisiä töiden kanssa, joten yhteistä aikaa ei paljoa ollut. :( Koulua oli kuitenkin vaan torstai ja perjantai ja sitten olikin jo viikonloppu.

Lauantaina olin "töissä" poikkeuksellisesti 14-18, kun hostäidillä oli asioita hoidettavana ja hostisä oli töissä ja sitten se meni vielä juoksemaan kaverin kanssa. Illan oli sitten kuitenkin vapaa ja sillon me lähdettiin eka kertaa ulos E:n, M:n ja S:n kans juhlistamaan M:n synttäreitä. :)

Sunnuntaina oli kuukauden ensimmäinen sunnuntai, mikä tarkoitti, että Strasbourgin museoihin (tai no ainakin siihen yhteen) oli vapaa pääsy. Käytiin muiden au pairien, S:n, M:n ja M:n, kanssa Palais Rohanissa, jossa oli Arkeologinen museo, museum of decorative arts ja museum of fine arts. Noiden jälkeen käveltiin vähän ympäriinsä ja sitten mentiin vielä istuskelemaan kahvilaan vähäksi aikaa.

Viikonloppu oli siis ihan mukava. Seuraava viikko meni suunnitellessa ja stressatessa seuraavaa viikonloppua. :D Perjantaina (11.11.) oli Ranskassa pyhäpäivä, joten viikonloppu oli pitkä. Hostäiti S kerto mulle jo melkein kuukausi aikasemmin, että mä saan ottaa sen viikonlopun kokonaan vapaaksi ja käyttää sen vaikka matkustamiseen. Sanoin, että joo, tottakai haluan käyttää tämän mahdollisuuden, mutta tuota perjantaita edeltävänä sunnuntaina en ollut vielä tehnyt mitään suunnitelmia. Sitten mua stressas, koska halusin todellakin johonkin tuoksi viikonlopuksi. Musta tuntu, että se ois parempi sekä perheelle, että mulle, sillä perhe aiko vaan olla kotona ja levätä koko viikonlopun. (melko harvinaista niille :D) No, mietin sitten että mihinköhän sitä vois lähteä ja S sano, että "think about Basel". Sitten vietin viikon kaikki illat koneella tutustuen Baseliin ja etsien tietoa majoitusmahdollisuuksista. Sitten päätin, että sinne menen ja keskiviikkoiltana varasin hostellin sekä junaliput S:n avustuksella. Torstaina olikin sitte jo hyvät ja jännittyneet fiilikset. Illalla mentiin syömään la cockeen, "perheravintolaan" niinku nää sitä kutsuu, tuohon ihan lähelle. Ruoka oli tosi hyvää ja oli kiva ilta. Meni vaan aika myöhään, mikä aiheutti sen, että olin aamulla lähdössä reissuun superväsyneenä, mutta mikäs siinä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti