lauantai 24. maaliskuuta 2012

Talviloma #1: Pariisi

No niin, tästä lähtee kertomus mun reissusta jonka tein talvilomalla.

Strasbourgin juna-asema ja matkallelähtöfiilis ;)
Reissu siis starttasi pe iltapäivänä junamatkalla Pariisiin. Olin perillä kuuden aikoihin ja pienen metromatkan jälkeen tapasin Elsin ja Annan, jotka olivat saapuneet jo aikaisemmin ja vastaanottaneet hotellihuoneemme. Hengailtiin jonkun aikaa hotellilla ja sitten lähdettiin viettämään iltaa keskustaan. Iltaan kuului pari irkkupubia, etanoita, iso croque monsieur (=eräänlainen leipä josettetiedä), ilmainen ruusu ja magners, joka on parasta siideriä!



Lauantaina herättiin reippaasti 8 aikoihin, syötiin aamiainen hotellilla ja suunnattiin metrolla Montmartren kaupunginosaan tapaamispaikalle, josta lähti ilmainen kävelykierros tuolla Montmartressa. Nättiä oli ja ihan kiinnostavia juttuja tuli kuultua.

Moulin Rouge


Dalida-patsas


Säät eivät suosineet, sumuinen näköala Sacre Coerin kirkolta.

Kierroksen jälkeen mentiin lounaalle kivaan kahvila-ravintolaan, jossa Elsi sai myös ladattua kameransa akun. Siellä sitten vierähtikin jokunen tovi, mutta ruoka oli hyvää!





Lunchbreikin jälkeen siirryyttin Champs-Elyseelle ja nähtiin tämä:

Arc de triomphe
Pakollisten valokuvien jälkeen käveltiin Champs-Elyseetä jonkinmoinen matka ja piipahdettiin joissakin kaupoissa aina välillä.

mm. täällä ;)


Illansuussa yksien happy hour -drinkkien jälkeen palattiin hotellille lepäämään ja valmistautumaan iltaan. Suomalainen au pair Salla Pariisista lähti näyttämään meille Pariisin yötä. Syötiin ensin kiinalaisessa 3:n ruokalajin ateria ja sitten päästiin australian bar:iin, jossa oli ainaki kuuma ja paaaaaaaaljon ihmisiä.

ainoa kuva meidän yöstä :P

Sunnuntaina päästiin liikkeelle joskus puolen päivän aikoihin ja päätettiin skipata aamiainen ja mennä suoraan lounaalle, olihan lounasaika. Löydettiin kiva italialainen ravintola, jossa syötiin taas 3:n ruokalajin menu à 15€ (muistaakseni). Sitten suunnattiin Louvreen.









Jono näytti pitkältä, mutta se liikkui nopeasti ja me jonotettiin sisään n. 7 minsaa. Museo on hieno ja ISO, portaita kiivetessä alko jo väsymys tuntua. Tärkeintä oli tietysti nähdä Mona Lisa ja ainakin mulle oli hieno kokemus kävellä museon käytäviä pitkin katsomaan tätä legendaarista maalausta, ja sitten viimein nähdä se. Ja itseasiassa mulle tuon maalauksen koko oli positiivinen yllätys, sillä olin puheiden perusteella kuvitellut sen vielä pienemmäksi. :) 
Louvresta tallusteltiin vesisateessa katsomaan vielä pari pakollista turistinähtävyyttä, eli - arvaatte varmaan - Notre-Damen katedraali ja Eiffeltorni.


kahvitauko avec chocolate chaud et crêpes :P



Ja niin oli sitten Pariisin viikonloppu pulkassa. Tosi kivaa oli, kiitos siitä Elsi ja Anna! Pariisi oli kyllä Pariisi, mutta kuten varmaan voitte huomata, en mä sen ihanuutta mitenkään hehkuta. En siis rakastunu tuohon kaupunkiin, mutta uskon, että säällä oli suuri vaikutus. Sumuista tai vesisadetta ja kylmä, onko mikään kaupunki kiva silloin?? Mutta Pariisilla on toinen mahdollisuus, sillä toukokuussa pääsen viettämään sinne pitkän viikonlopun M:n kanssa! Siihen asti au revoir!

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Nuit à Strasbourg

Mun iltakävely lauantailta...

Rivetoile

ja sen joutsenet


jotkut oli jo nukkumassa :)



Cathedrale <3


jäätelö kuin kukka



                                                                                   <3 Elli

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kevätfiilis eiku kesäfiilis!!


Kevään ensimmäinen kukka täälläpäin, en tiedä nimeä. :)
Joo.. nyt mulla ois kyllä paljon kirjotettavaa tänne... Viime viikon reissusta, sitä edeltäneestä lomaviikosta lasten kans ja missäs se mun lupaama raclette-postaus on? Heh, en tiiä millon mä niitä tänne saan, mutta kerron nyt vähän muista jutuista. :)

Kuluneen viikon oon nyt vaan keskittyny nukkumiseen ja keväästä nauttimiseen. Reissu meni siis hyvin mutta oli myös tosi ihana palata takas tänne Strasbourgin kotiin. :) Olin kuitenkin aika väsynyt rundin jälkeen, niin maanantaina haastoin itseni, että ma, ti, ke ja to -iltoina alan nukkumaan viimeistään kello kymmenen ja tämä haaste toteutui! Sammutin valot joka ilta kymmeneltä. Paljon oon myös viettänyt aikaa ulkona, ilmat on olleet ihan huikeet! Aurinko vaan paistaa ja on tosi lämmin! Maanantaina söin salaattilounasta keskustassa puiston penkillä, tiistaina kävin aamulla juoksemassa ja iltapäivällä istuskelin puistossa, keskiviikkona kävelin itsekseni ja sitte oltiin E:n kans puistossa, eilen torstaina kävin taas juoksemassa (!!) ja iltapäivä oltiin lasten kans takapihalla. Puihin alkaa pikkuhiljaa puskea lehtiä ja takapihan magnolia-puukin alkaa avata nuppujaan, kohta se kukkii!! :)

Orangerien haikaroita, niillä on varmaan soidinmenot meneillään. :D

Rivetoile. Miksei se auringonpaiste näy kuvassa? Oikeesti aurinko paisto täydeltä terältä.

Tänään sää oli paremminkin kesäinen kuin keväinen: auton lämpömittari näytti +23 astetta!!! Ei kyllä takkia tarvinu, kun pitkähihaisellakin oli kuuma. Syötiin lounasta terassilla ja lapset sai poikkeuksellisesti leikkiä takapihalla lounasajan. Ne kuitenki tappeli ihan hulluna eikä sitte ollu niin kiva lounas ku se joskus on... Lounasajan ja lasten kouluunviemisen jälkeen minä suuntasin Rivetoileen "ottamaan aurinkoa" eli oikeestaan ostin ben&jerrys:iä ja sitte tein ranskanläksyjä rattoisasti auringonpaisteessa. Iltapäivällä suunnattiin lasten kans koulusta suoraan Orangrie-puistoon, joka on kyllä ihan tuossa koulumatkan varrella. E sai jätskin ja sitte ne sai kiipeillä kiipeilytelineessä. Kotiin tullessa ne meni vielä leikkimään naapuriin kymmeneksi minuutiksi. Sitte alko operaatio suihkuunmeno, joka V:n kohalla tahtoo aina vähän kestää. Tänään se päätty siihen, että S tuli kotiin ja sano että se suihkuttelee V:n. Ei haitannu! :D Sitte syötiin ja sen jälkeen S lähti ja minä jäin babysittaamaan. Hengailtiin olkkarissa, minä ja E luettiin kirjoja ja V rakensi legoilla. Sitte operaatio nukkumaanmeno ja taas tarvittiin rutkasti kärsivällisyyttä pikkumiehen kanssa, (But waaait, I do just this x18) mutta sain kuitenki molemmat nukkumaan ihan ajallaan ja ne tais nukahtaa alta aikayksikön. Mä oon tässä sit hengaillu pääasiassa koneella. Vanhemmatki tuli jo kotiin ja nyt mäkin voisin suunnata nukkumaan. Toivottavasti nää ilmat jatkuu vielä viikonlopun (etten ainakaan kerkeis blogia kirjottaa^^), nyt on muutenki tosi vaikee kuvitella että täällä joskus sataa, mutta kyllä täällä sataa, on se koettu ja tullaan vielä kokemaankin. Mutta nyt Bonne Week-end et Bonne nuit! <3

torstai 1. maaliskuuta 2012

À bientôt

Heejaaa! Ajattelin nyt tulla tänne vaan kertomaan, että huomenna iltapäivällä minä otan suunnaksi Pariisin ja matkustelen Ranskassa ens viikon sunnuntaihin asti! Suunnitelma on seuraava: Paris-Orléans-Blois-Tours-Poitiers-Strasbourg. Jännittää ja oon innoissaan ja kaikkee, vaikka tähän asti oon oikeestaan lähinnä stressannu, ku suunnitelmat ei oo ottanu varmistuakseen. :)))))

Viime viikonloppu oli mukava, tuli oltua aika paljon menossa. Tämän viikon oon lomaillu lasten kans täällä kotona ja on ollu ihan tosi mukavaa ja rentoa. Näistä lomapäivistä ois kyllä paljon kertomista, mutta kirjottelen niistä sitte EHKÄ myöhemmin. :D Ens viikoksi perhe lähtee laskettelemaan Sveitsiin ja minä olen vapaa, joten matkustan melkein 10 päivää! Hui kun kuulostaa paljolta, mutta enköhän mä selviä :)))

Että ei tässä muuta kun näkemisiin, à bientôt!